Sklo je výnimočné svojimi originálnymi vlastnosťami a kvalitami, ktoré poskytuje svojmu okoliu i nám. Najmä pokiaľ ho využijeme ako modernú súčasť nášho interiéru. Možností jeho využitia vo vnútorných priestoroch domácností alebo podnikov sú stále širšie a nápaditejšie, a tak sa v tomto článku žiaľ nestihneme zamerať na všetky. Preto zvolíme iba jednu konkrétnejšiu časť, a tou je jeho využitie v kúpeľni. Aj tu ponúkne svoje estetické a praktické stránky, a to hneď v niekoľkých súčasných formách svojho prevedenia.

koupelna

Spomeňme však ešte niekoľko podstatných dôvodov, prečo sa svojej obľúbenosti teší práve sklenený materiál a prečo je práve tento vhodný do priestoru, akým je kúpeľňa. Prioritným dôvodom je jeho odolnosť voči vlhkým podmienkam, takisto v tomto prípade nehrozí usádzanie plesní či baktérií. Ľahko sa čistí aj bez použitia tkzv. agresívnych chemikálií, ktoré spôsobujú bolesť hlavy. Zároveň zabránime aj usádzaniu vodného kameňa.

Teraz sa konečne môžeme pozrieť na súčasné trendy jeho využitia, a to v týchto podobách:
Sklenené deliace steny sú azda najlepším príkladom moderného prevedenia v interiéroch https://lmmont.sk/sklenene-realizacie/sklenene-deliace-steny/, ale v našom prípade nachádzajú svoje čoraz častejšie využitie v prípade realizácie sklenených sprchovacích kútov skôrsklenené zásteny.

zástěna

Sklenené steny alebo sklenené dvere sú zasa vhodným prechádzacím riešením, ak je kúpeľňa prepojená so spálňou. Pozitívnou stránkou je i v tomto prípade priepustnosť svetla a istá odľahčenosť. Naopak v prípade, ak si potrpíte predovšetkým na stránku súkromia, je možné zvoliť varianť farebných stien či dverí alebo tých s grafickou potlačou, poprípade zvoliť luxfery.
Sklenené obkladačky je zasa možné plnohodnotne využiť namiesto keramických obkladov, pôjde totiž o o niečo modernejšie pôsobiacu voľbu s dávkou estetiky. Aj v tomto prípade vravíme o nenáročnom čistení a hygienických výhodách.